“Μοιραστείτε το Γεύμα”

0
201

Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι να βοηθήσεις με τον τρόπο σου, ανθρώπους από όλο τον κόσμο, είτε μέσω κάποιας οργάνωσης, είτε πηγαίνοντας μόνος σου σε ανθρώπους που κυκλοφορούν ανάμεσά σου. Πλέον θα μπορείς και μέσα από το κινητό σου, και πιο συγκεκριμένα, μέσα από μία εφαρμογή. Αυτή ονομάζεται, “Μοιραστείτε το Γεύμα“.

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ βρίσκεται πίσω από αυτή την ιδέα και θα σου δίνει την δυνατότητα να κάνεις χρηματικές δωρεές, ώστε να βοηθήσεις Σύρους πρόσφυγες που προσπαθούν να φτιάξουν τη ζωή τους. Το χρηματικό ποσό που θα μπορείς να διαθέσεις αρχίζει από μισό δολάριο (0,46 ευρώ) την ημέρα έως 150 δολάρια (139 ευρώ) το χρόνο.

Ο διευθυντής της εταιρίας, Ρόμπερτ Οπ ανέφερε χαρακτηριστικά: “Είναι σίγουρα για μας ένας τρόπος να διευρύνουμε τη βάση των ατόμων που συνεισφέρουν, και ψάχνουμε όλο και περισσότερο για συνεταίρους στον ιδιωτικό τομέα και ιδιώτες γενικά στον ευρύτερο πληθυσμό να μας βοηθήσουν”.

Από την πλευρά του ο ιδρυτής της εφαρμογής Σεμπάστιαν Στρίκερ, ανέφερε στο Ρόιτερς: “Τώρα δουλεύουμε με 20.000 παιδιά στον προσφυγικό καταυλισμό Ζάταρι, στη βόρεια Ιορδανία και μοιράζουμε σχολικό φαγητό για να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο της πείνας και της έλλειψης σχολικής εκπαίδευσης”.