Δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον Πρόεδρο του ΔΣ Τουρκίας (vid)

0
240

Πολιτική δολοφονία που αναπαράγει τον τρόμο σημειώθηκε σήμερα στις 11 το πρωί στο Ντιγιάρμπακιρ, όπου σκοτώθηκε ο Ταχίρ Ελτσί, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της πόλης. Κατά τις συγκρούσεις που ακολούθησαν, σκοτώθηκε και ένας αστυνομικός, ενώ τραυματίστηκαν ένδεκα άτομα. Ο δράστης διέφυγε και από τότε τα ίχνη του αναζητούνται.

Ο Ταχίρ Ελτσί πυροβολήθηκε θανάσιμα στο κεφάλι την ώρα που έκανε μία δήλωση στους δημοσιογράφους.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι ένοπλοι άνδρες άνοιξαν πυρ εναντίον του Προέδρου του δικηγορικού συλλόγου, καθώς και σε μια ομάδα δικηγόρων, προκαλώντας την άμεση επέμβαση των δυνάμεων της τάξης. Δημοσιογράφοι και τουλάχιστον τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά την ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε, πρόσθεσαν.

Κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης Τύπου, ο Ελτσί ήταν μαζί με άλλους συναδέλφους του όταν ο δράστης που σύμφωνα με το τουρκικό ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων DHA ήταν γενειοφόρος, πυροβόλησε στο πλήθος με αποτέλεσμα να δεχθεί ο Πρόεδρος τη σφαίρα στο κεφάλι. Το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων “Ανατολή” υποστήριξε πως πρόκειται για ενέργεια του ΡΚΚ.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος στη δολοφονία υπογράμμισε ότι “το γεγονός αυτό έδειξε πόσο σωστή είναι η αποφασιστικότητά μας για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας”.

Ο Βουλευτής του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των λαών Ερτουγρούλ Κιουρκτσού έκανε λόγο για “επίσημη δολοφονία” που διαπράχθηκε από το παρακράτος, ενώ συμπλήρωσε ότι μπορεί να ακολουθήσουν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.