Ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών

0
227

Τραγικό απολογισμό του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας, έχει αφήσει στο πέρασμα του καθώς βρέθηκαν δύο νεκροί, ενώ οι καταστροφές σε υποδομές και περιουσίες είναι αμέτρητες. Μεγαλύτερο πλήγμα έχουν υποστεί οι βορειοδυτικές περιοχές της Αττικής αλλά και νησιά, με την Ύδρα να έχει τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Το κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, μόνο την Πέμπτη, δέχτηκε πάνω από 3.000 κλήσεις κυρίως για αντλήσεις υδάτων από σπίτια και επιχειρήσεις. Λιγότερες ήταν οι κλήσεις για απομάκρυνση δέντρων που κατέπεσαν, ενώ την Παρασκευή οι τηλεφωνικές παρεμβάσεις ήταν αρκετά λιγότερες.

Μετά τις καταιγίδες τα συνεργεία και τα σκαπτικά της Περιφέρεια Αττικής ενεργοποιήθηκαν ώστε να αποκαταστήσουν τους δρόμους, απομακρύνοντας εμπόδια από τα σημεία απορροής.

Η υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ιωάννα Τσούπρα, σχολίασε την κατάσταση που αντιμετωπίζει η χώρα: “Νοσηρές καταστάσεις του παρελθόντος όπως οι εγκληματικές παρεμβάσεις σε βάρος της φύσης και η ασύστολη τσιμεντοποίηση των πάντων, συνεχιζόμενες ανεύθυνες ανεμπόδιστα επί δεκαετίες, ξέσπασαν επάνω στους ήδη γονατισμένους από την κρίση συνανθρώπους μας οι οποίοι τώρα βλέπουν τις περιουσίες τους να χάνονται“.

Στην Ύδρα η κατάσταση παραμένει σε έκτακτη ανάγκη, με την Περιφέρεια Αττικής να βγάζει ανακοίνωση: “Μετά από εξουσιοδότηση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και τις ενέργειες της Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου για ζητήματα Πολιτικής Προστασίας Ιωάννας Τσούπρα. Η εν λόγω κήρυξη έχει τρίμηνη διάρκεια και η ευθύνη συντονισμού των απαιτούμενων ενεργειών ανατέθηκε στον Δήμο Ύδρας“.