“Βρες το ΑΤΜ”

0
248

Τα capital controls, που έχουν μπει στη ζωή μας από το καλοκαίρι και έχουν δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στους Έλληνες πολίτες. Αν θυμάστε καλά είχαμε φτάσει σε ένα σημείο να λέμε ότι το τάδε ΑΤΜ δεν έχει 20σαρικα. Τρεις Έλληνες προγραμματιστές δημιούργησαν το τέλειο application ώστε να διευκολύνει τους ανθρώπους που θέλουν να σηκώσουν λεφτά από ΑΤΜ.

Ο λόγος για τους Δημήτρη Χατζηελευθερίου, Χάρη Σπέντζα και Χρήστο Κρητικό, οι οποίοι έφτιαξαν την εφαρμογή, “Βρες ΑΤΜ“. Και μόνο από τον τίτλο του, καταλαβαίνετε σε τι μπορεί να σας εξυπηρετήσει. Από το να βρείτε το κοντινότερο ΑΤΜ, το οποίο θα έχει χρήματα αλλά και το εάν θα έχει 20αρικα.

Ο Χατζηελευθερίου εξήγησε πως έφτιαξαν το app: “Η ιδέα μας είχε έρθει από τις πρώτες κιόλας μέρες των capital controls. Τεχνικά δεν ήταν δύσκολο μας πήρε 1-2 μέρες να το ετοιμάσουμε. Το πιο απαιτητικό κομμάτι ήταν να βρούμε όλα τα ΑΤΜ της Ελλάδας και να τα καταχωρήσουμε. Με 2 κλίκ μπορείς να ενημερώσεις όλους τους χρήστες της εφαρμογής πως εκεί έχει λεφτά και μάλιστα εάν έχει 20αρικα ή μόνο 50αρικα“.

Η εφαρμογή λειτουργεί τόσο σε Android όσο και σε iOS, ενώ μπορεί να δει κανείς τη ζωντανή ενημέρωση των χρηστών π.χ. αν το ΑΤΜ της τάδε περιοχής είχε 20αρικα πριν 20 λεπτά, χωρίς να χρειάζεται να κάνεις… βόλτες με F-16 όπως και στην παρακάτω φωτογραφία.

f-16