Ποιο σήμα καμπάνα; Σήματα καπνού!

Ας γυρίσουμε τον χρόνο πίσω, όχι πολύ, στο Σάββατο, 10 Οκτωβρίου. Ενώ μιλάτε με κάποιον φίλο σας στο Διαδίκτυο, εκείνος χάνεται και δεν επιστρέφει ποτέ στον ψηφιακό κόσμο! Ακούγεται σαν θρίλερ, όμως δεν είναι γιατί η απάντηση στο μυστήριο κρύβεται στα… καλώδια του ΟΤΕ.

Από τις 18:00 εκείνης της ημέρας, πολλά σπίτια σε γειτονιές της Δυτικής Αττικής έμειναν χωρίς τηλέφωνο και πρόσβαση στο Internet καθότι κατέρρευσε το δίκτυο του ΟΤΕ. Ο λόγος; Μια απλή νεροποντή όπως μας είπαν σε επικοινωνία με ιδιωτικό πάροχο τηλεπικοινωνιών! Βροχή ανικανότητας…

Καταγράφηκαν πολλές περιπτώσεις σε σημεία των Αχαρνών μα οι περισσότεροι «πληγέντες» κατοικούν στα Άνω Λιόσια (ιδίως στις συνοικίες του Αγίου Ιωάννη και του Πανοράματος).

2015-10-12 20.55.43

Forthnet, Hellas On Line και Wind (οι τελευταίοι συνδρομητές είναι τυχεροί διότι έχουν ακόμα -έστω κι ασθενές- Internet) νίπτουν τας χείρας τους και δείχνουν τον ΟΤΕ κι εκείνος, με τη σειρά του, δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα πριν από τις 20 Οκτωβρίου. Πρέπει, πρώτα, να συνεννοηθεί, όπως ενημέρωσε τις ιδιωτικές εταιρείες, με τον Δήμο Φυλής. Σπασμένο τηλέφωνο και μεταφορικά και κυριολεκτικά!

Πατήστε το μηδέν αν δεν μας ακούτε καλά γιατί τα Άνω Λιόσια, που ανήκουν -ειρήσθω εν παρόδω- στον Νομό Αττικής κι όχι σε κάποιο άλλο ορεινό μέρος, είναι …κατειλημμένα! Δέκα μέρες είναι, θα περάσουν. Μία για κάθε χιλιόμετρο που απέχουν από την καρδιά της Αθήνας.