Παραίτηση Παναγούλη

0
224

Ο Στάθης Παναγούλης παραιτήθηκε από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που γνωστοποίησε με επιστολή μέσω της οποίας εξαπέλυσε δριμύ “κατηγορώ” κατά της ηγεσίας, για το γεγονός πως τοποθετήθηκε σε χαμηλότερη θέση, στη Β’ Αθηνών, από αυτή που αναμενόταν, μετά την αποχώρηση της Αριστερής Πλατφόρμας.

Διαμαρτυρήθηκε για τους “αλεξιπτωτιστές” εντός του κόμματος και άφησε υπαινιγμούς για μη δημοκρατική και αξιοκρατική λειτουργία του κεντρικού οργάνου.

Αναλυτικά η επιστολή:

“Με την επιστολή μου αυτή, σας κάνω γνωστή την παραίτησή μου από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για τους εξής λόγους:

Κατά την τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία ασχολήθηκε με την κατάρτιση των Εκλογικών Συνδυασμών, αποφασίσθηκε να τοποθετηθώ μεταξύ της 10ης και της 12ης θέσης στη λίστα του ψηφοδελτίου της Β΄Αθηνών. Αυτή η τοποθέτηση έγινε διότι απεχώρησαν βουλευτές, οι οποίοι με την στάση τους ήταν υπαίτιοι, η Κυβέρνηση να μην συγκεντρώνει την απαιτούμενη πλειοψηφία, δημιουργώντας δικό τους πολιτικό φορέα και καθώς μετακινήθηκαν δύο βουλευτές σε άλλες εκλογικές περιφέρειες.

Με μεγάλη έκπληξη, διαπίστωσα, όταν ανακοινώθηκε (τελευταίο απ΄όλα) το ψηφοδέλτιο της Β΄Αθηνών ότι τοποθετήθηκα τελικά στην 17η θέση του ψηφοδελτίου. Κατάφωρα παραβιάστηκε η σύννομη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, με την παραπάνω “τακτική” που ακολουθήθηκε.

Μετά τις αποχωρήσεις και μετακινήσεις των παραπάνω βουλευτών, βρισκόμουν με την νόμιμη διαδικασία της ψήφου του ελληνικού λαού, μεταξύ της 10ης και 12ης θέσης. Εκ των υστέρων λοιπόν, τοποθετήθηκαν σε ευνοϊκότερες από εμένα θέσεις άτομα, τα οποία , τα ονόματά τους ούτε καν αναφέρθηκαν κατά την διάρκεια της παραπάνω συνεδρίασης.

Η παραπάνω μεθόδευση, κατά παράβαση των νόμιμων διαδικασιών των οργάνων του κόμματος, προσβάλλει την μέχρι τώρα δημοκρατική και αγωνιστική μου διαδρομή στον πολιτικό βίο του τόπου, τους έμπρακτους αγώνες μου σε χαλεπούς καιρούς και την ιστορική διαδρομή ολόκληρης της οικογένειάς μου.

Αλγεινή εντύπωση μού προκαλεί το γεγονός ότι βουλευτές που κατά την τελευταία κρίσιμη ψηφοφορία της Βουλής έριξαν την Κυβέρνηση, ψηφίζοντας συνειδητά “παρών”, τοποθετήθηκαν σε προηγούμενες θέσεις από εμένα. Έτσι επιβραβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ, τους αγωνιστές και τη στάση αποτροπής χρεοκοπίας της χώρας;

Δεν διαμαρτυρήθηκα τότε, γιατί είχαμε μπροστά μας την μάχη των εκλογών, στην οποία συμμετείχα με αγωνιστικότητα και συνέπεια, καθ΄όλο το διάστημα της προεκλογικής εκστρατείας από γειτονιά σε γειτονιά, από σπίτι σε σπίτι.

Τίθενται λοιπόν τα εξής ερωτήματα:
– Πού βρέθηκαν οι “Αλεξιπτωτιστές” και ποιο “αόρατο” χέρι, τους τοποθέτησε σε ευνοϊκότερες θέσεις, από την δική μου ;
– Ποιες δυνάμεις είναι αυτές που επιβραβεύουν πρόσωπα, τα οποία έριξαν την κυβέρνηση και οδήγησαν τον τόπο σε πρόωρες εκλογές ;

Για όλους τους παραπάνω λόγους διαμαρτυρόμενος, παραιτούμαι από την Κεντρική Επιτροπή εφόσον οι αποφάσεις της παραβιάζονται και δεν γίνονται σεβαστές.

Επιθυμώ να δηλώσω στην Κεντρική Επιτροπή ότι ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, θα στηρίξω το Κυβερνητικό έργο και φυσικά, θα εξακολουθήσω να μάχομαι για τα λαϊκά συμφέροντα όπως σε όλη την πολιτική μου πορεία με συνέπεια.

Πιστεύω ότι δεν είναι καθόλου αργά να λειτουργούν δημοκρατικά τα όργανα του κόμματος και πάνω απ΄όλα η Κεντρική Επιτροπή όπως ορίζεται από τους κανόνες της”.