Οδηγεί στις κάλπες τη Συρία

0
271

Η συνάντηση μεταξύ ΗΠΑ – Ρωσίας – Τουρκίας – Σαουδικής Αραβίας με θέμα τη συριακή κρίση, έφερε νέα θέματα στην επιφάνεια. Σύμφωνα με το RIA Novosti, ο Σεργκέι Λαβρόφ απαίτησε βουλευτικές και προεδρικές εκλογές στη Συρία, στο πλαίσιο μίας πολιτικής διευθέτησης της κρίσης, ενώ εκτιμά ότι υπάρχει ελπίδα για συμφωνία στο προσεχές μέλλον.

Συνεχίζοντας την πρόταση του δήλωσε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να βοηθήσει τους αντικαθεστικούς του “Ελεύθερου Συριακού Στρατού” με επιδρομές.

“Οι εξωτερικοί παίκτες δεν μπορούν να αποφασίσουν τίποτα για τους Σύρους. Θα πρέπει να τους υποχρεώσουμε να καταλήξουν σε ένα σχέδιο για την χώρα τους με το οποίο θα προστατεύονται τα συμφέροντα κάθε θρησκευτικής, εθνοτικής και πολιτικής ομάδας. Φυσικά θα πρέπει να προετοιμαστούν τόσο για βουλευτικές όσο και για προεδρικές εκλογές“.

Την ίδια ώρα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι ρωσικά μαχητικά έχουν πραγματοποιήσει 934 εξόδους και έχουν καταστρέψει 819 στόχους των τζιχαντιστών στη Συρία, από την έναρξη της επιχείρησης στη χώρα στις 30 Σεπτεμβρίου, όπως μετέδωσε το Interfax.