Ο “Δούκας” στους… 7 σοφούς

Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μαθητές και εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου των “εκπαιδευτηρίων Δούκα“, στο πλαίσιο του Συμποσίου των “7 Σοφών στην Κοσμολογία“, που πραγματοποιείται στην Αθήνα και στη Μεσσηνία, από τις 2 έως τις 4 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα αντιπροσωπεία των μαθητών, συνοδευόμενοι από τον Διευθυντή του Γυμνασίου, κ. Αντώνη Ψύρη (σ.σ. και μέλος του We24) και ομάδα Φυσικών του σχολείου, παρακολούθησαν στο ξενοδοχείο Hilton την επιστημονική ημερίδα, που διεξήχθη υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στο διάλειμμα των εργασιών οι μαθητές των “εκπαιδευτηρίων Δούκα” είχαν τη μοναδική ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Ακαδημαϊκό κ. Σταμάτη Κριμιζή, Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Συμποσίου και Ομότιμο Διευθυντή Διοίκησης Διαστήματος του Πανεπιστημίου Jhons Hopkins.

Σύμφωνα με τον κ. Κριμιζή “στόχος της εκδήλωσης είναι η αναβίωση του Συμποσίου των Επτά Σοφών της Αρχαιότητας, που αναφέρεται από τον Πλούταρχο, με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στην Κοσμολογία“.

Αυτή τη φορά βέβαια τη θέση τους πήραν επτά από τους πλέον διακεκριμένους -παγκοσμίως- φυσικούς και αστροφυσικούς, από τους οποίους μάλιστα οι τρεις είναι Νομπελίστες, επιχειρώντας να δώσουν απαντήσεις στα προαιώνια ερωτήματα για τα μυστήρια του κόσμου.