Υπόθεση “υπερόπλο λέιζερ”

0
663

Ακόμα μια υπόθεση διαφθοράς, όπως διαφαίνεται, είδε το φως της δημοσιότητας και αφορά σύμβαση εξοπλιστικού προγράμματος, που είχε συναφθεί από το Υπουργείο Αμύνης, επί Άκη Τσοχατζόπουλου. Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα “Έθνος” αυτή η σύμβαση, 15ετους διάρκειας, αφορούσε την ίδρυση της Lt-PYRKAL (LT-P) με έδρα το Ερεβάν, και ήταν μια σύμπραξη του Υπουργείου με την αρμένικη εταιρεία, Lazerayin Tekhnika και την ελληνική, ΠΥΡΚΑΛ.

Σκοπός ήταν να αναπτυχθεί πρόγραμμα κατασκευής οπτικών – ηλεκτροοπτικών εξαρτημάτων και κρυστάλλων λέιζερ, καθώς και συστημάτων λέιζερ ισχύος για αμυντική, βιομηχανική και ιατρική χρήση, συνολικής δαπάνης 2.5 δισεκατομμυρίων δραχμών! Πόσο το οποίο καταβλήθηκε εις διπλούν διότι οι ημερομηνίες στα γραμμάτια είσπραξης είχα πλαστογραφηθεί!

Ο ανακριτής Διαφθοράς, που έχει αναλάβει την υπόθεση του “υπερόπλου Λέιζερ από την Αρμενία“, έχει συγκεντρώσει τα ονόματα 10 ατόμων, τα οποία φέρονται να εμπλέκονται, απόστρατοι και εν ενεργεία στρατιωτικοί από το τότε υπουργικό επιτελείο. Τέσσερις από αυτούς έχουν ήδη απολογηθεί.