Οικολογικό πρόβλημα στην Αυστραλία

0
199

Ένα σοβαρό οικολογικό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στην Αυστραλία με τις άγριες γάτες. Η αύξηση των αιλουροειδών απειλεί τη βιοποικιλότητα της περιοχής καθώς, όπως τονίζεται, έχουν οδηγήσει στην εξαφάνιση τουλάχιστον 27 ενδημικών ειδών και είναι πιθανό να απειλήσουν επιπλέον 124 απειλούμενα είδη.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να δράσει άμεσα καθώς αποφάσισε να εξοντώσει πάνω από 2 εκατομμύρια άγριες γάτες μέχρι το 2020, με την αιτιολογία ότι η γάτα σκοτώνει περίπου πέντε ζώα καθημερινά για την τροφή της.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε την οργή της Μπριζίτ Μπαρντό αλλά και του Μόρισεϊ, οι οποίοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους μέσω επιστολής που απέστειλαν στην κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας την ενέργεια “σκανδαλώδης και ντροπιαστική” ενώ πρόσθεσαν ότι η “αυτή η γενοκτονία των ζώων είναι απάνθρωπη και γελοία“.

Ο Αυστραλός επίτροπος, Γκρέγκορι Άντριους, απάντησε στους δύο διάσημους καλλιτέχνες λέγοντας ότι “τα αυτόχθονα είδη μας απλώς δεν είναι προορισμένα για να συνυπάρχουν με άγριες γάτες. Δεν μπορούν να εξελιχθούν παράλληλα με τα αρπακτικά ζώα”. Αυτή η απόφαση της κυβέρνησης αναμένεται να προκαλέσει κι άλλες αντιδράσεις, ειδικά από ζωοφιλικά σωματεία.