“Δεν στηρίζουμε υφεσιακά μέτρα”

0
164

Την πεποίθηση του πως η Ελλάδα θα καταφέρει να βγει από τα μνημόνια αν υπάρχει πίστη και όραμα, εξέφρασε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στα πλαίσια επίσκεψης του στην Κοζάνη για τους εορτασμούς της απελευθέρωσης της πόλης από τον τούρκικο ζυγό, επεσήμανε πως:

“Η μνήμη μας σέρνει πίσω, αλλά και μας δημιουργεί περίσκεψη και περισυλλογή για το σήμερα. Θεωρώ ότι και σήμερα μπορούμε, με πίστη και όραμα, να βγούμε από τα μνημόνια, να βρούμε εκείνη την κυριαρχία που απαιτείται, ώστε η χώρα να προχωρήσει μπροστά με ανάπτυξη” ενώ έριξε “βολές” κατά της κυβέρνησης λέγοντας ότι:

“Μπορούμε να το κάνουμε όλοι μαζί, εκτός από εκείνους οι οποίοι συνεχίζουν να πιστεύουν σε αυτά και να προσπαθούν να παίρνουν αποφάσεις με επώδυνα μέτρα και αποφάσεις που οδηγούν σε ύφεση. Εμείς λυπούμαστε γι’ αυτά, δεν τα στηρίζουμε, κοιτάμε το μέλλον και προχωρούμε μπροστά”. Άλλωστε άπαντες “θυμούνται” πως το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης (ενόσω ήταν κυβέρνηση) ουδέποτε υποστήριξε ή εισηγήθηκε υφεσιακά μέτρα και δη περικοπές μισθών και συντάξεων αλλά και βαριά φορολογία.

Σε ερώτηση για το αν η ΝΔ θα υπερψηφίσει τα προαπαιτούμενα, ξεκαθάρισε πως “Η Νέα Δημοκρατία, καταρχήν, θα στηρίξει καθετί το οποίο θεωρεί θετικό, εποικοδομητικό, αναπτυξιακό, μεταρρυθμιστικό και θα αποδοκιμάσει κάθε μέτρο που είναι υφεσιακό, που είναι περικοπές και που είναι φόροι μόνο και μόνο για να συντηρηθεί ένα αναποτελεσματικό μεγάλο και φθαρμένο κράτος. Αυτό, λοιπόν, θα φανεί στη Βουλή όταν κατατεθεί το νομοσχέδιο, θα το διαβάσουμε, και εκεί θα πάρουμε συγκεκριμένη θέση και άποψη”.

Τέλος, σχετικά με τις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου του κόμματος, υπογράμμισε πως ο ελληνικός λαός δεν ενδιαφέρεται γι’ αυτό, παρά μόνο οι Νεοδημοκράτες, αλλά για τις δύσκολες ημέρες που έρχονται.