Αναρχικοί υπέρ ΚΚΕ!

0
2761

Διαβάσαμε το… μήνυμα: “Τέλος στην κόντρα… Οι ριζοσπαστικές δυνάμεις να ενωθούν ενάντια στον καπιταλισμό, τη σοσιαλδημοκρατία και τον φασισμό“. Υπογραφή; Δίκτυο Αναρχικών υποστηρικτών του ΚΚΕ! Κι από κάτω η αφίσα να προτείνει “Σύντροφε Αναρχικέ, 20 Σεπτέμβρη ψηφίζουμε – στηρίζουμε ΚΚΕ, για τη λαϊκή συμπόρευση“.

Πιστέψαμε πως πρόκειται για… τρολιά του facebook, γι’ αυτό και ψάξαμε τη σελίδα. Κι, όμως, είναι αληθινή. Υπάρχει! Όπως υπάρχει και μια μικρή τάση αναρχικών να στηρίξουν πολιτικά τις επιλογές του ΚΚΕ, απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μοιάζει με ένωση “νερού” με “λάδι“. Όχι τόσο ιδεολογικοπολιτικά (υπάρχουν συγγενείς απόψεις), όσο πρακτικά, αφού δεν είναι διαχρονικά λίγες οι φορές που ανάμεσα σε αναρχικούς και μέλη του ΚΚΕ η αντιπαράθεση δεν περιορίστηκε στην ανταλλαγή απόψεων, αλλά υπήρξαν και γενικευμένα επεισόδια (μέχρι και τραγούδι έγιναν, από τις “Μουσικές Ταξιαρχίες“).

Τα ίδια τα μέλη του Δικτύου εξηγούν τη στάση τους, απαντώντας σε επικριτικές αναφορές “συντρόφων” τους. Δεν προχωράμε σε ευρύτερη καταγραφή, γιατί φοβόμαστε πως αναφορές στον Νεστόρ Μαχνό (πρωτοπόρος επαναστάτης της νοτιοανατολικής Ουκρανίας και γενικός διοικητής του Επαναστατικού Εξεγερσιακού Στρατού της νότιας Ουκρανίας κατά την περίοδο της Ρωσικής Επανάστασης) μπορεί να δημιουργήσουν περισσότερες απορίες, παρά να εξηγήσουν.

Όσοι, πάντως, θέλετε να δείτε τη σελίδα στο facebook, πατήστε εδώ.