Στον αγώνα κατά της φτώχειας Facebook – Microsoft

0
231

Ο ΟΗΕ έχει θέσει 17 στόχους για τη βιώσιμη ανάπτυξη με σκοπό την εξάλειψη της ακραίας φτώχειας έως το 2030. Με κοινή τους ανακοίνωση, ο δημιουργός του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ και ο ιδρυτής της MicrosoftΜπιλ Γκέιτς δήλωσαν στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ότι θα θέσουν τους πόρους τους, ώστε να εξασφαλίσουν την καθολική πρόσβαση στο ίντερνετ μέχρι το 2020, με σκοπό να βοηθήσουν την τεράστια προσπάθεια που καταβάλει ο ΟΗΕ.

“Όταν οι άνθρωποι έχουν πρόσβαση στα εργαλεία και στη γνώση του ίντερνετ, έχουν πρόσβαση σε μέσα που καθιστούν τη ζωή καλύτερη για όλους εμάς. Το ίντερνετ ανήκει σε όλους, θα πρέπει να είναι προσβάσιμο απ’ όλους”.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ δήλωσε στην προσωπική του σελίδα ότι σε κάθε δέκα ανθρώπους που συνδέονται στο ίντερνετ, ένας καταφέρνει να βγει από την φτώχεια. “Αν συνδέσουμε τους πάνω από τέσσερα δισεκατομμύρια ανθρώπους που δεν έχουν προς το παρόν πρόσβαση στο ίντερνετ, έχουμε μια ιστορική ευκαιρία να τραβήξουμε ολόκληρο τον κόσμο προς τα πάνω μέσα στις επόμενες δεκαετίες”.

Σε αυτή την προσπάθεια έχουν λάβει μέρος και οι Τζίμι Γουέιλς, συνιδρυτής του Wikipedia και ο τραγουδιστής του συγκροτήματος U2, Μπόνο, χωρίς να έχει γίνει γνωστό το ποσό που θα διαθέσουν.