Ώρα διαμαντιού!

Η Νικόλ Κυριακοπούλου κατέκτησε πρόσφατα το χάλκινο μετάλλιο του άλματος επί κοντώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου, που διεξήχθη στο Πεκίνο, μα τώρα θέτει νέους στόχους τί κι αν βαδίζουμε προς στην ολοκλήρωση της σεζόν.

Η κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ (4μ83) βρίσκεται ήδη στη Ζυρίχη προκειμένου την Πέμπτη (3/9) να συμμετάσχει στον τελικό της σειράς αγώνων IAAF Diamond League ως ένα από τα φαβορί για να ανέβει στην εξέδρα των… διαμαντιών. Η πρωταθλήτριά μας προηγείται στη βαθμολογία με 16 βαθμούς, ενώ δεύτερη είναι η Φαμπιάνα Μούρερ με 10, η μόνη από τις μετέχουσες, που μπορεί να της ανακόψει την πορεία.

Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη θα χάσει το διαμάντι, μόνο αν μείνει  τρίτη ή εκτός τριάδας στον τελικό της διοργάνωσης στη Ζυρίχη και την ίδια στιγμή η Μούρερ κατακτήσει την πρώτη θέση. Η βαθμολογία στον τελικό είναι διπλή (8-4-2), ενώ σε περίπτωση ισοβαθμίας το διαμάντι πάει σε αυτή με τις περισσότερες νίκες.

Κυριακοπούλου και Μούρερ θα είναι ισόβαθμες στην περίπτωση που η Ελληνίδα είναι τρίτη και η Βραζιλιάνα πρώτη, όμως, τότε οι δύο αθλήτριες θα έχουν και ίσες νίκες κι έτσι το διαμάντι θα ταξιδέψει στη Βραζιλία, καθώς η Μούρερ θα είναι νικήτρια του τελικού. Ο πρώτος ανά αγώνισμα έχει ως έπαθλο 40.000 δολάρια, ενώ θα παραλάβει και το αναμνηστικό έπαθλο σε σχήμα διαμαντιού.

Η Μούρερ ήταν δεύτερη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου, ενώ στη Ζυρίχη θα είναι και η παγκόσμια πρωταθλήτρια, Γιαρισλέι Σίλβα. Τον τελευταίο της αγώνα στη σεζόν θα κάνει η Κατερίνα Στεφανίδη, που θα επιδιώξει να κλείσει τη σεζόν με την καλύτερη δυνατή παρουσία.