Δυστύχημα ή “δολοφονία”;

Η εικόνα σοκάρει. Η καρδιά βαραίνει και τα μάτια βουρκώνουν στη θέα αυτής της άγριας “δολοφονίας“. “Δολοφονίας“, ναι! Της πιο τραγικής και απάνθρωπης, που μπορεί να μην είναι η πρώτη αλλά δυστυχώς ούτε και η τελευταία που θα συντελεστεί από εμάς τους “δυτικούς”, σε βάρος των άμαχων θυμάτων της Συρίας, που εγκαταλείπουν τις ρίζες τους για να διεκδικήσουν ένα μέλλον και τελικά, καταλήγουν νεκροί, πριν προλάβουν να φτάσουν στο “ξέφωτο” των ακτών της Τουρκίας.

Κάπως έτσι, βρέθηκε νεκρό και το παιδί που εικονίζεται στη φωτογραφία, το πτώμα του οποίου εκβράστηκε στην παραλία ενός εκ των δημοφιλέστερων τουριστικών θέρετρων της Τουρκίας, κοντά στην περιοχή Μπόντρουμ της Αλικαρνασσού.

Η φωτογραφία που κάνει τον γύρο του κόσμου, μετά τον πνιγμό τουλάχιστον 12 προσφύγων στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Κω, είναι κάτι παραπάνω από μια εικόνα που προκαλεί αισθήματα θλίψης, οργής και αγανάκτησης.

Είναι για την ακρίβεια, μια εικόνα απόλυτης ντροπής για όλους μας. Η απαθανάτιση του άψυχου σώματος του μικρού αγοριού να κείτεται στη θάλασσα και να ξεβράζεται σαν πλαστικό σκουπίδι, αποτελεί την πιο ηχηρή απόδειξη ότι εν έτει 2015 οι άνθρωποι θυσιάζονται, έτσι απλά…

  • Γιατί εμείς οι “δυτικοί” και δήθεν πολιτισμένοι δεν θέλουμε ειρήνη.
  • Γιατί εμείς οι “δυτικοί”προτιμάμε να πουλάμε όπλα και να κηρύσσουμε πολέμους από το να διασφαλίζουμε την ειρήνη και τη φιλία ανάμεσα στα κράτη.
  • Γιατί εμείς οι “δυτικοί” επιλέγουμε να είμαστε οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας αυτού του παιδιού αλλά και όλων των άτυχων ανθρώπων που χάνονται σε στεριά και θάλασσα, για να πλουτίζουμε τους δουλεμπόρους που ποτέ και κανείς δεν προσπάθησε συστηματικά να εμποδίσει.
  • Γιατί εμείς οι “δυτικοί”, είμαστε το κύμα που έπνιξε τα όνειρα αυτού του παιδιού, για μια καλύτερη ζωή.

Και γιατί εμείς οι δήθεν πολιτισμένοι, αύριο θα το έχουμε ξεχάσει…