“Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ”

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας του βιβλίου (+ CD) “Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ”, Μάνια Βλαχογιάννη, γεννήθηκε στην Αθήνα, ενώ η παιδική της ζωή μοιράζεται ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία.

Αριστεία και διπλώματα εξαιρετικής επιδόσεως στη μουσική, σπουδές στο Richard Strauss Konservatorium και την Ανώτατη Μουσική Σχολή της Δρέσδης, σπουδές υποκριτικής στη Δραματική Σχολή του H. D. Trayer, συμμετοχή σε πολυάριθμες μουσικοθεατρικές παραστάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό και μια θέση Υποδιευθύντριας στην Κρατική Μουσική Σχολή του Γκάρχινγκ στο Μόναχο αποτελούν μέρος του πλούσιου και άκρως εντυπωσιακού βιογραφικού της.

Άνθρωπος, λοιπόν, που ζει και αναπνέει για την Τέχνη, εγκαθίσταται το 2007 στην Αθήνα, συνεργάζεται με Διεθνή Πολιτιστικά Φεστιβάλ, συμμετέχει σε θεατρικές ομάδες, ενώ ο διευθυντής της δισκογραφικής εταιρείας FM RECORDS, κ. Νίκος Κούρτης, εντυπωσιασμένος από τις σπουδές και το ταλέντο της, την εντάσσει ως ερμηνεύτρια και στιχουργό στο δυναμικό της εταιρείας του. Ακολουθούν διεθνείς δισκογραφικές δουλειές σε ψηφιακή μορφή έως το Μάιο του 2015, που αποφασίζει να συστηθεί και στο αναγνωστικό κοινό μέσα από το πρώτο της βιβλίο “Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ”.

mania-vlahogianni

Σε ένα παραμυθένιο σκηνικό και αναπνέοντας το μεθυστικό άρωμα της Ανατολής, ο αναγνώστης “παρασύρεται” και παρακολουθεί μια συναρπαστική ιστορία αγάπης και τιμής και τη Μοίρα ενός ολόκληρου λαού να αλλάζει από το “Αστέρι της ερήμου”. Ένας βασιλιάς θα αψηφήσει τα πάντα μπροστά στην άδολη ομορφιά της μυθικής πριγκίπισσας Ναλιμάρ και θα δώσει την πιο σημαντική μάχη της ζωής του ενάντια στην παντοδύναμη θεά Μοίρα, η οποία θα…

Λογοτεχνικό βιβλίο φαντασίας το “Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ” αποτέλεσε πηγή έμπνευσης ως λιμπρέτο για τον συνθέτη Balsam7teen, ώστε να συνθέσει τη μουσική για το θεατρικό μιούζικαλ “Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ”. Το 75λεπτο συνοδευτικό cd του βιβλίου περιλαμβάνει μια επιλογή από τραγούδια και σκηνές αφήγησης με μουσική από το ομώνυμο πρωτοεμφανιζόμενο μιούζικαλ.

Την εικονογράφηση του βιβλίου υπογράφει η Θωμαή Ζωγράφου.

Συμμετέχουν οι ερμηνευτές και ηθοποιοίΓιάννης Φίλιας, Γιάννης Δεγαΐτης, Μάνια Βλαχογιάννη, Βασίλης Ασημακόπουλος, Μαρία Λατσίνου, Μάριος Ανδρέου, Αγγέλα Μεταλληνού, Ευαγγελία Καρή και η Χορωδία «Μούσες».

Κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία και Public από τις εκδόσεις ΝΟΗΣΗ, από τα μέσα Μαΐου 2015.

Περισσότερες πληροφορίες για την Μάνια Βλαχογιάννη μπορείτε να βρείτε εδώ.