“Ο Τσίπρας παραδόθηκε στην Τρόικα”

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ξαναχτυπά μέσω συνέντευξής του στην “Guardian” και στο στόχαστρό του βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας. Ο τέως Υπουργός Οικονομικών δήλωσε χαρακτηριστικά για τον Πρωθυπουργό: “Έχει πέσει θύμα των συμβούλων και του εγώ του και θέλει να γίνει ο νέος Ντε Γκολ ή Μιτεράν πιο πιθανό”.

Στη συνέχεια, ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι οι εκλογές είναι απόπειρα εκκαθάρισης του κόμματος από τους διαφωνούντες. “Ο Αλέξης Τσίπρας τη νύχτα του δημοψηφίσματος αποφάσισε όχι μόνο να παραδοθεί στην τρόικα αλλά και να εφαρμόσει τους όρους της παράδοσης” ήταν τα λόγια του σε άλλο σημείο της συνέντευξής του.

Ύστερα ρωτάται για το ενδεχόμενο ποινικής δίωξης κι απαντά: “Αν διωχθώ και καταδικαστώ για εσχάτη προδοσία θα είχε ενδιαφέρον. Για ποιο πράγμα; Που είπα όχι σε μια συμφωνία που και η τρόικα θεωρεί μη βιώσιμη; Ή για το γεγονός ότι προσπάθησα να καταλήξω σε ένα αμυντικό σχέδιο κατά των απειλών που δεχόμασταν; Κατά μία έννοια θα μου άρεσε πολύ αν ερχόταν γιατί θα μπορούσα να τους ξεσκεπάσω για αυτό που είναι.”

Στο τέλος, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο επαναφοράς του στην κυβέρνηση αφού δεν φαίνεται να εντάσσεται στον πολιτικό φορέα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.